Meta: For mange er sommerhuset deres ”comfort zone”. Her kan de slappe af. Men hvorfor er er det, at vi gang på gang trækker os tilbage til sommerhuset?

I Danmark elsker vi sommerhuset. Men hvorfor? Der er sikkert mange grunde til, at vi trækker os tilbage til sommerhuset. her er nogle af de vigtigste grunde til, at vi elsker vores sommerhus.

Derfor er sommerhuset vores foretrukne sted at trække os tilbage til og trække vejret, når dette er påkrævet.

Vi ønsker at være tæt på naturen
Inde i mennesket findes der en urkraft, der trækker os i nærheden af naturen, når vi rigtig har brug for at slappe af. Når vi har brug for at slappe af, er sommerhuset et godt sted at være. Strand og skov er bare afslappende.

Den afslappende effekt af naturen er utvivlsomt en medvirkende kraft til, at flere af os med alderen begynder at interessere os for at arbejde i haven og gå lange ture i naturen. Sommerhusets have og arbejde med jorden kan være en stor tilfredsstillelse for mange af os.


Fred og ro og intet kontor
Da et sommerhus sjældent rummer et kontor eller andre ting, der minder os om arbejde eller andre stressende forpligtelser, bliver sommerhuset et helle, der afskærmer os fra stress.

Man kan naturligvis arbejde fra sit sommerhus, og flere og flere gør det, men det bliver ikke det samme formelle rammer som normalt.

Min fred og ro kræver god økonomi
Selvom sommerhuset efter vores mening er noget af det bedste, som man kan foretage sig for at ”få skuldrene ned”, så skal man naturligvis sørge for, at sommerhuset ikke giver andre former for stress.

Et sommerhus er ikke billigt, og man skal naturligvis passe ikke at gældsætte sig unødvendigt. Sommerhuse stiger og falder ofte hurtigt i pris sammen med de generelle økonomiske korrekturer, og man skal passe på, at man ikke køber sit sommerhus for dyrt.

Hvis du er nervøs for økonomien i forbindelse med et sommerhuskøb, så kan du altid leje et sommerhus i stedet for at købe. Når man lejer et sommerhus, boer man naturligvis i andres møbler etc, men til gengæld kan man leje et nyt sommerhus hver gang, og derved se hele Danmark og ikke kun det område, hvor sommerhusejerne har købt deres sommerhus i.

Hvis du vælger at købe dit sommerhus, husk at det ikke kan betale sig at spare på advokater, bygningssagkyndige og andre, der kan hjælpe med at sikre, at alt glider, som det skal.

Held og Lykke med dine sommerhusture.