Frisk luft giver fornyet energi og ro i sjælen. Det er dejligt at være ud og nyde sin have, og særligt hvis du kan få lidt aktivitet ind. Dog er vejret ikke så fantastisk i Danmark, og derfor kan det være at din familie har brug for et kærlig skub til at få brugt jeres have noget mere. Selvom vinteren er på vej, så skal det ikke sætte en stopper for, at I kan nyde kvalitetstid sammen i jeres have. Hvis du mangler motivation til at få mere frisk luft ind i jeres hverdag, så læs med her og få inspiration til at få brugt din have noget mere.

Få optimeret din have

Over vinteren kan der være en kedelig tendens til at bruge mange timer indendørs til aktiviteter. Rigtig mange mennesker fortrækker at bruge de fleste af deres vågne timer indenfor, når kulden kommer snigende. Hvis du kan nikke genkende til denne tendens, så find motivationen frem igen og få en mere aktiv vinter. Først og fremmest kan I får mere udbytte af jeres have, hvis I tænker familiens fortrukne aktiviteter ind. Derfor kan I sørge for at lave en indretning af jeres have, som giver det bedste udbytte for hele familien og giver jer lyst til at bruge timevis udendørs. Hvis I er en børnefamilie, kan det måske være oplagt at få lavet en sandkasse, hvor de mindste kan hygge sig, mens I vokse kan nyde en kop kaffe på terrassen. I kan også få gjort plads til trampolin i en af havens hjørner, så de mindste er mere aktiviteter til at komme ud og få brændt noget krudt af.

Ønsk dig nyt udstyr til haven i julen

Julen er lige for døren og derfor er det oplagt at få ønsket dig nyt udstyr til dine have. Med de rette omgivelser eller redskaber, kan det være mere sjovt at tilbringe tid i ens have. Det kan skabe en større motivation til at få brugt flere timer udendørs, hvis du har det rigtige forudsætninger til at være aktiv i din have. Nogle gange kan det være svært at finde på juleønsker, når familien spørger efter en ønskeseddel. Derfor kan være du skal ønske dig nye haveredskaber i julegave, så du er klar til et ny år. Med nye ting til din have kan du have bedre forudsætninger til at komme i gang med flere haveprojekter. Det kan også være du i en længere periode har drømt om at få lavet et stykke asfalt til din garage eller et sted i din have, hvor børene kan løbe rundt på deres løbehjul.

 

 

Brug din have aktivt

En have ligger op til flere forskellige aktiviteter. Udover havearbejdet kan det være hyggeligt at bruge den til leg og spil. Der findes mange havespil på markedet, hvor hele familien sammen kan spille kroket, kongespil eller petanque. Alt efter hvor stor din have er, kan du også overveje at anskaffe dig nogle fodboldmål eller et net op til volleyball. Om vinteren kan det også være sjovt at bygge en snemand med familien eller en snehule. Med det rette tøj eller udstyr sørger du og resten af familien for at kunne nyde udendørs aktiviteter sammen uanset hvilket vejr det er. Hos naturligvis kan du finde et bredt sortiment af outdoor sko, tøj og udstyr for hele familien. Så få brugt naturen noget mere i jeres hverdag og få et afbræk fra en stresset hverdag.