Foråret er kommet og det er tid til at klargøre haven til den kommende sæson. I de varme, lyse måneder fungerer haven nærmest som en forlængelse af stuen. Man har pludselig meget mere plads og der er uendeligt højt til loftet. Man flytter havemøbler frem, og mange møblerer deres have lige som en stue. Man køber havesofaer og lækre solsenge, så man rigtigt kan slappe af derude. Og terrassen vokser i takt med at antallet af komfortable udemøbler stiger. 

Men før man kan lægge sig til rette i møblerne, skal have gøres klar, så den ikke ender med at ligne ren, vild natur. Her er det det samme, der gentager sig år efter år. Selvom man har været flittig til at luge året før, så melder alle de gamle kendinge sig på banen igen, når en ny sæson begynder. Man må finde lugejern, saks og handsker frem fra gemmerne og gå i krig mod skvalderkål, brændenælder og kvikgræs. Og det skal gøres inden det får for godt fat, for ellers ender man med at bo i en vild jungle. 

Har du saks og handsker parat? 

Hvis man har et staudebed, så skal alt det visne klippes bort. Roserne skal beskæres, så de kan komme med nye skud og friske blomster. Her bruger man en beskæresaks og man kan sagtens klippe roserne langt ned. De skal nok komme igen for fuld kraft. Og snup i samme omgang det ukrudt du finder mellem planterne. 

Er der brændenælder på vej, så er kan man tage den med fingrene, hvis man ifører sig gummihandsker. De er lavet af det samme materiale som man bruger, når man har latex fetish sex. Er det ikke til at overskue, så kan man ringe efter hjælp. Det er muligt at Scor telefonsex ikke har svaret, men så må man prøve hos gartneren. 

Tag ny teknologi i brug om nødvendigt 

Er der fyldt med frække ukrudtsplanter mellem fliserne i havegangen, kan man med fordel bruge en ukrudtsbrænder til at luge med. Sådan en kan hurtigt få bugt med selv det mest hårdnakkede ukrudt. Bagefter bør man naturligvis fjerne det afbrændte ukrudt og smide det på komposten. Har man været grundig nok med brænderen, så går der mange måneder før der atter viser sig ukrudt i sprækkerne. 

Hvis man vil gøre havegangen ekstra pæn, så kan man give den e omgang med en højtryksrenser efter at ukrudtet er fjernet. Med lidt snilde og tålmodighed, så vil fliserne komme til at fremstå som nye. Det er et flot syn, når man kommer hjem fra job og skal slappe af i sin udendørs stue, at indgangen er pæn og indbydende. Ny teknologi kan være et godt hjælpemiddel, når man skal gøre haven klar til sommermånederne.