Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

Tiden flyver som regel afsted, og før du aner det, så indtræder sommeren. Og så skal havemøblerne bare være klare. Har du træmøbler, så skal du huske at pleje dem jævnligt, for at de forbliver flotte og er holdbare til mange somre endnu.

 

Noget af det, vi danskere ser meget frem til, er sommeren. Særligt fordi det er ret koldt de andre tider af året. Det kan godt være, at Danmark ikke er lige heldig med sommervejret hvert år, men vi rykker som regel havemøblerne frem alligevel – og under alle omstændigheder rykker de fleste dem ud under halvtaget på terrassen. Så det kræver vedligeholdelse af havemøblerne.

 

Firmaet Colourplus er eksperter i at behandle træhavemøbler. De har gode tips til, at dine træhavemøbler kan holde i mange år.

 

Afrensning og eventuel nedslibning af træhavemøbler

Har det været en sommer med blæst og regn, så er dine havemøbler formentligt også blevet snavsede. Måske har du oven i købet oplevet, at nogle af møblerne har lidt skimmelsvamp. Det kan tages med trærens, hvis almindelige rengøringsmidler ikke rækker.

 

Er der nedbrudte træfibre eller for eksempel misfarvede områder, kan det være nødvendigt at slibe dem ned til det friske træ. Hvis du vælger den løsning, kan du anvende en fugtig klud til at tørre slibestøvet af med.

 

Sådan udfører du behandling af havemøblerne

Har du valgt at investere i nye træhavemøbler til den kommende sommer, så skal du først affedte træet med enten xylen eller cellulosefortynder. Det gøres for at fjerne overflødigt grundbehandling fra de nye møbler.

 

Hvis møblerne i forvejen ikke har en imprægnering, som beskytter havemøblerne, skal en såkaldt grundingsolie bruges. Træmøbler som er imprægneret samt møbler af ceder, teak og andet holdbart eksotisk træ, behøver ingen grundingsolie.

 

Alt afhængigt af hvilken trætype, dine havemøbler er lavet af, så skal en ædeltræsolie anbringes på træet med pensel eller en klud. Det skal smørres på alle flader for bedste holdbarhed. For at få det optimale resultat, så skal behandlingen gentages ca. hver halve time. Og når du synes, der er et ensartet udtryk, så mangler du kun at tørre det overskydende olie af.

 

Du skal foretage genbehandling 1-2 gange årligt. Så er du godt dækket ind.

anl�¦gsgartner tilbud