Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

 

Har du oplevet en stoppet vask, måske en grim lugt eller lignende, så kan det være, at din septiktank trænger til en tømning. Der kommer en del skidt i en septiktank, som tiden går, og hvis den ikke tømmes, risikerer du, at tanken svømmer over og forurener miljøet og grundvand.

 

En septiktank også kaldet for en bundfældningstank er med til at holde på slam, papir og lignende affaldsstoffer fra spildevand, som du udleder fra din kloak. Hvad, mange ikke ved, er, at septiktanken skal tømmes engang i mellem.

 

En septiktank kan ikke omsætte alt, som du kommer i dit toilet eller vask. Det har betydet, at sivebrønde (en brønd, hvorfra spildevand siver ud i jorden) er blevet stoppet, fordi der er kommet slam fra en for fuld septiktank.

 

Kan forurene grundvand og miljø

Det anbefales at du får din septiktank tømt en gang om året, før at den virker optimalt. Hvis du selv tænker over – selvom det ikke er behageligt at tænke på – hvor meget skidt der kommer igennem vask, i badet eller i toilettet hver år, så er det ikke så lidt. Så for at undgå en dårlig lugt og et godt miljø, bør du få den tømt.

 

Hvis den ikke tømmes kan det forurene grundvandet og miljøet.

 

Hvordan får jeg den tømt?

Når du har konstateret eller har mistanke om, at din septiktank er fyldt, så er det helt store spørgsmål, hvordan bliver den tømt? Det bedste svar til dette er at kontakte et firma, der laver kloakservice. Et eksempel på dette er Bundgaards Kloakrensning, som yder service i Midtjylland blandt andet i byerne Silkeborg, Randers og Viborg.

 

For at få septiktanken tømt bruges en slamsuger til at tømme septiktanken med, så det hele ender i lastbilen. Herefter opdeles vand og slam, og lastbilen medtager kun det uønskede slam, og vandet kommer tilbage i din septiktank.

 

Det kan også være, at du er i tvivl om, det er septiktanken, den er gal med. I så fald bør du kontakte et kloakservicefirma, som kan hjælpe dig med at finde problemet og ikke mindst løse det.

anlægsgartner tilbud