At have styr på sikkerheden omkring maskineri og maskinanlæg er utroligt vigtigt for at undgå ulykker og nedslidning af medarbejderne, der håndterer maskinerne. Er der ikke styr på sikkerheden kan det have nogle rigtig negative konsekvenser, både for medarbejderne og for virksomheden selv. Så få styr på maskinsikkerheden i dag, og skal et godt og trygt arbejdsmiljø.

For at skabe et godt og trygt arbejdsmiljø, så er det også vigtigt med sikring af maskiner. Er disse ikke sikre, vil du kunne opleve, at du vil få klager fra ansatte, der kan komme flere sygemeldninger og mere sygefravær, og i yderste og værste tilfælde, så kan der forekomme ulykker, som kunne have været undgået. Få derfor et overblik over maskinsikkerheden i dag.

Når du får leveret en ny maskine til arbejdspladsen, som skal indgå som en ny del af virksomhedens produkt og eller drift, så er det vigtigt at få tjekket igennem, om den overholder sikkerehedskravene. Det ses stadig i dag, selvom maskindirektivet har været gældende i tæt på 20 år, at maskiner bliver leveret, hvortil sikkerheden ikke er prioriteret eller tilgodeset.

Det kan være udfordrende at få de rette sikkerhedscertifikater til maskinerne, hvis de kommer fra lande, hvor maskindirektivet ikke er en prioritering. Hertil er den køberen, altså virksomheden og den indkøbsansvarlige, der skal sørge for, at der er de rette certificeringer på maskinen, så det sikres, at den er sikker at arbejde med for driftspersonalet og personalet i produktionen.

Det er certificeringer som CE-certificeringen, der er gode og måske endda nødvendige at have, når man taler om maskiner. Dokumentationen er mindst lige så vigtig som certificeringerne. Har du ikke den rette dokumentation på maskinsikkerhed for dine maskiner, så kan du ikke igangsætte drift og produktion med disse, da det potentielt kan sætte dine medarbejdere i fare.