Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

I de varme sommermåneder eller i foråret er der generelt en fin temperatur, som din have og alt det der gror kan leve i. Men når efteråret står på, og ikke mindst frosten melder sin ankomst i Danmark, så kan dine planter og træer have svært ved at klare mosten. Derfor findes der orangeri.

 

Planter, buske og træer, som du har lagt liv og sjæl i for, at de skal stå flot og gerne holde til næste år, er særligt udsatte, når temperaturen viser minusgrader. Men en løsning på det problem er at investere i et orangeri. Og det gør flere og flere – muligvis i takt med at planter og natur har vundet mere in igen.

 

Hvad er et orangeri?

Ordet orangeri kommer af, at man førhen skulle beskytte især citrus- og appelsintræer mod frostgrader. Orangeriet stammer helt tilbage fra år 1545, hvor en italiensk gartner fik sved på panden over, hvordan hans appelsintræer skulle klare en kold vejrperiode. Og da opstod orangeriet, hvor huset kunne varmes op med ild.

 

Huset består af glasflader, og det kan holde på solens stråler og dermed varme, så citrustræer bedre kan overleve der.

 

Udseendemæssigt ligner et orangeri et drivhus, men den helt store forskel mellem de to typer er, at drivhuse bruges primært til vækst af planter og træer, mens et orangeri er et sted, hvor man også opholder sig – nærmest som en lille udestue. En af dem der udbyder orangeri er SH Pavilloner. De kan tilpasse det fuldstændigt, som du ønsker. Du kan for eksempel få orangeri i træ. Desuden kan du placere orangeriet i haven.

 

Et orangeri sammenlignet med en udestue er også forskelligt, fordi at en udestue ligger i forlængelse af huset, hvor et orangeri ligger for sig selv.

 

Nyd din kop kaffe ”ude” i naturen

Hvis du er et rigtigt naturmenneske, men synes, der er koldt i vinterhalvåret, så vil et orangeri være en oplagt mulighed, hvor du kan nyde din morgenkaffe, mens du også får varme. Det kan placeres et sted i haven, og du har planter indendørs, så det virker som om, du rent faktisk sidder i naturen.

 

Du kan have en dejlig lænestol og endda klinkegulv i orangeriget, så du forlænger sommerperioderne – og kan sidde der faktisk det meste af året rundt. Med en el-varmer eller en brændeovn kan man nemt og hurtigt varme orangeriet op. Solen vil ligeledes hjælpe med at holde på varmen.

 

Den form, hvor man kan være i naturen, men alligevel inde i varmen, har tiltalt flere og flere danskere igen. Måske har du også overvejelser om et orangeri?

anlægsgartner tilbud