En smuk have kan løfte indtrykket af dit hus langt mere, end du lige går og tror. Og haven er noget af det bedste ved boligen for mange familier, hvor hele familien kan samles, På den måde er haven en skøn forlængelse af husets kerne, der inviterer til fælles aktiviteter og gode hyggestunder – og derfor er det også vigtigt, at du føler dig godt tilpas her.

Her giver vi dig fem gode råd til, hvordan du let kan give din have makeover og gøre den mere indbydende.

 

1: Fjern alle døde planter fra din have (og naturligvis alt haveaffald). 

Når du sørger for at fjerne alt det, der ser lidt trist ud, vil det med det samme få den have til at se lidt mere frisk og levende ud.

2: Overvej, om det er tid til at du skal have nye havemøbler 

Mange beholder deres gamle havemøbler lidt for længe. Se, om du føler havens indretning er præsentabel. Hvis ikke, kan du fx købe nye udestole, -borde eller måske installere den hængekøje, du har ønsket dig så længe.

3: Hold plænen trimmet

Slå græsset jævnligt Eventuelt kan du købe en robotplæneklipper, der sørger for, at haven står skarpt hver dag. Klip også alle hække, buske og træer. Det får haven til at se velplejet og langt mere indbydende ud.

4: Plant krydderurter eller grøntsager i haven. 

Du kan plante rigtigt mange ting, som du kan bruge til madlavning, ude i din egen have. Plant dem fx i højbede i metal. Det giver en rigtig flot moderne indretning i din have – og tilmed en skøn arbejdshøjde, som skåner ryggen.

5: Sæt lys i haven 

Ved hjælp af lamper eller lygter, kan du nyde din have lang tid efter mørkets frembrud. Og vælger du dem med omhu, er lamperne er også med til at skabe struktur og et personligt udtryk – selv når de ikke er tændt.

 

Haven er samlepunktet for familien – også i vinterhalvåret

Du tænker måske ikke over det, men haven er ofte samlingspunktet for familien. For det meste bliver haven mest udnyttet om sommeren. men kan også bruges om vinteren. Vinteren er en særlig tid for mange, fordi det er tiden, hvor man kryber sig ind i sin varme seng og ser en film eller spiller spil. Men Der er også masser at tage sig til udenfor – selv i vinterhalvåret. 

Når sneen falder ned fra himlen, betyder det for mange børn en snekamp eller en snemand. Og her kan voksne også være med. Ellers kan et lille bål danne rammen om en hyggestund – måske endda med lidt snobrød, pandekager eller popcorn lavet åben ild.