Den bedste måde at få skarpe knive på – er dels at opbevare og anvende knivene korrekt, men ikke mindst at holde dem skarpe ved løbende at få dem slebet. En hurtig slibning med en vådsliber er nem at håndtere og giver kniven en skærpet æg. Æggen er den skarpe del af bladet på en kniv.

Fordelen ved en vådsliber, er at stenen opsamler og suger vandet ind i kniven, der dels holder slibestøv bundet i vandet, men også giver en slibeoverflade der er jævn og fin. Man kan derfor lave en fin og præcis slibning, hvor der ikke fjernes noget af materialet, men til gengæld får man – ja, en knivskarp æg. ’

En vådsliber består af en langsom kørende sten, der kører ned igennem et vandkar. Vandet bliver suget ind i stenen. På oversiden – og oppe af vandet er der typisk et slibeland, som gør at man kan holde det skærende værktøj ind imod stenen i den rette vinkel. 

Derudover kan man tit få en slibeguide og nogle slibeaggregater/slibejigs, der dels passer til det slibe formål man ønsker, men også holder vinkel og slibemetoden ensartet. Dette gør det hurtigt og nemt – men også sikkert at få lavet en slibning af en kniv, der bliver ensartet og i høj kvalitet.

Vi har et stort udvalg af forskellige vådslibere.

De mest kendte vådslibere er fra Tormek. En svensk produceret maskine, i høj kvalitet. Derudover har Tormek et stort udvalg af muligt tilbehør, men deraf også anvendelsesmuligheder som gør enhver forelsket i brugen af en vådsliber. Du kan både købe løse slibeaggregater eller sæt med forskellige dele.

Vi forhandler også billigere vådslibere fra Bernardo og Holzmann, som er opbygget ensartet som Tormek modellerne. Derfor anvender de også det samme tilbehør. Maskinerne er i en jævngod kvalitet – og forholdet mellem pris og hvad man får for pengene er rigtig godt. Der findes forskellige varianter med forskellige egenskaber, så man skal lige holde øje med specifikationerne på de forskellige modeller, så man sikrer man får en model, der passer til det ønskede behov.

Vi har også nogle modeller fra Scantool. Deres Scanslib vådslibere, var reelt dem der dannede grundlaget for Scantool som virksomhed. Modellen er lavet i Danmark – men prismæssigt er enormt attraktiv. Man kan også få en masse tilbehørsprodukter til Scanslib modellerne.