Sommermånederne er over os, og det betyder forhåbentligt, at vejret også snart indbyder til mere udendørs hygge. I hvert fald er udendørs hygge noget af det, der er det bedste ved sommeren. De lange sommeraftener på terrassen med grillmad og en kold øl eller en afslappet dag på solsengen med en god bog; det er for mange indbegrebet af sommer. Sommerhyggen bliver dog lidt mere hyggelig, hvis terrassen er hyggelig. Omgivelserne betyder nemlig noget for stemningen generelt – også selvom solen skinner. Hvis du gerne vil have en terrasse, der indbyder til mange hyggelige timer henover sommeren, kan du læse med her. Herunder får du nemlig fire gode tips til, hvordan du kan indrette den hyggeligste terrasse.

Vælg nogle fine havefliser

En terrasse med havefliser er en terrasse, der er let at holde. Dette gælder især, hvis du vælger nogle store havefliser. Hvis du gør dette, er der nemlig mindre ukrudt, der kan samle sig mellem fliserne. Der findes et væld af forskellige havefliser – også store – som du kan vælge imellem, hvis du skal have ny belægning på terrassen. Du kan vælge havefliser i alverdens farver og former. Når du skal vælge fliserne, er det en god idé, at du har en idé om, hvordan den færdige terrasse skal se ud. Skal den have et nordisk udtryk, eller skal den være mere eksotisk? Det har betydning for, hvilke fliser der vil passe bedst.

Vælg nogle behagelige møbler

Terrassen skal netop bruges til at have det dejligt på; du skal kunne sidde godt, når grillmaden skal nydes, og du skal kunne ligge godt, når solen skal nydes. Derudover er det rart at kunne invitere gæster på besøg på terrassen, uden nogen behøver at sidde på hårde plastikstole. Altså er det en rigtig god idé at finde nogle havemøbler, der ikke blot er flotte, men som også er behagelige. Du kan eksempelvis overveje at lave et loungeområde med en loungesofa til haven, som fås mange steder. Et loungeområde indbyder i hvert fald om noget til hyggelige sommerdage på terrassen.

Lav et område med skygge

Selvom vi bor i Danmark, kan solen være skarp sommetider. Derfor er det også en rigtig god idé at indrette et område på terrassen med skygge. Du kan eksempelvis bruge en markise eller finde en god parasol, der kan skabe skygge, når solen bliver for skarp. Dette vil du især få glæde af på de varmeste dage, samt når morgenmaden og frokosten skal indtages uden at få solen i øjnene.

Plant blomster og planter, du kan holde

Blomster og planter er noget af det, der kan være med til at skabe lidt liv på terrassen. Derfor er det også en rigtig god idé at plante på terrassen. Du kan plante i bede, eller du kan plante i krukker. Når du skal vælge, hvad du vil plante, kan du med fordel gå efter blomster, du kan holde i live. Der er mange planter og blomster, der kan passe sig selv udendørs, og som ikke kræver megen pasning; disse blomster og planter vil gøre det godt på din terrasse, hvis du ikke kan karakteriseres som en person med grønne fingre.

Læs også Alt For Havens guide til haveplanter her!

anlægsgartner tilbud